Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арбітражних керівників готуватимуть ще три Внз

24 січня 2012, 12:18
163
0
Реклама

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавриновичпісля розгляду заявок, таке право надане Міжнародній академії фінансів і інвестицій (м. Київ), Закарпатському державному університету (м. Ужгород) і Хмельницькому університету управління і права (р. Хмельницький).

Таким чином, за станом на 24 січня 2012 року дозвіл здійснювати підготовку фахівців з кваліфікації арбітражний керівник отримали вже 10 учбових закладів України.

Нагадаємо, що в грудні 2011 року таке право також отримали: Міжнародний інститут бізнесу (м. Київ), Міжрегіональна Академія управління персоналом (м. Київ), Центр перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників юстиції (м. Київ), Кримський інститут економіки і господарського права, (м. Сімферополь), Луганський державний університет внутрішніх справ імені Э. А. Дидоренко (м. Луганськ, с. Ювілейне), Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля (м. Луганськ), а також Дніпропетровський університет імені Альфреда Нобеля (м. Дніпропетровськ).

Як повідомлялося раніше, для організації курсів по підготовці арбітражних керівників в Мінюст може звернутися будь-який вищий учбовий заклад третього або четвертого рівня акредитації, яке здійснює підготовку по напрямах "Право", "Економіка і підприємництво", "Менеджмент і адміністрування" або "Державне управління".
Після завершення курсів такі установи, на підставі рішення екзаменаційної комісії, видаватимуть свідоцтва про привласнення кваліфікації арбітражного керівника.
Термін дії свідоцтва складає два роки з моменту його видачі. Впродовж цього терміну власник свідоцтва має право звертатися за отриманням ліцензії на здійснення господарської діяльності арбітражних керівників.

Підготовчі курси може пройти будь-яка фізична особа, що має вищу юридичну або повну вищу економічну освіту і стаж роботи за фахом не менше трьох років.

Мінюст визначений головним органом в системі центральних органів виконавчої влади по формуванню і забезпеченню реалізації державної політики з питань банкрутства Указом Президента України від 6 квітня 2011 № 395/2011.

За інформацією Міністерства юстиції України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини