Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабінет Міністрів визначив порядок внесення запоруки

17 січня 2012, 16:23
1395
0
Реклама

Кабінет Міністрів своєю постановою №15 від 11.01.2012 затвердив Порядок внесення засобів на спеціальний рахунок у разі застосування запоруки як запобіжного заходу.

Порядок визначає механізм внесення засобів в національній грошовій одиниці на спеціальний рахунок органу, у виробництві якого знаходиться кримінальна справа, відкритий в органі казначейства, у разі застосування запоруки як запобіжного заходу з метою забезпечення належної поведінки особи, відносно якої застосована така міра.

Запорука може бути внесена як самим підозрюваним (звинувачуваним, підсудним), так і іншими фізичними або юридичними особами.

Розмір запоруки повинен визначатися в постанові судді про обрання запобіжного заходу. Внесення засобів здійснюється на підставі платіжного доручення в п'ятиденний термін з дня обрання запобіжного заходу у вигляді запоруки.

Запорука повертається заставникові на підставі вироку або постанови судді про закриття справи.

Особа, що внесла запоруку, може "передумати" і подати заяву про повернення йому запоруки. В цьому випадку запорука буде повернена в п'ятиденний термін з дня обрання нового запобіжного (знову ж таки на підставі постанови суду) заходу. Відповідно, повернення запоруки буде за умови, що така заява поступила до моменту виникнення підстав, по яких запорука може бути обернена в дохід держави.

У соотвествии із ст.154-1 КПК запорукою є внесення на депозит органу досудового розслідування або суду грошей або передачі ним інших матеріальних цінностей з метою забезпечення належної поведінки особи, відносно якої застосований запобіжний захід, виконання ним зобов'язання не відлучатися із зареєстрованого місця проживання або перебування або з місця тимчасового знаходження без дозволу слідчого або суду, а також забезпечення його явки по виклику в орган розслідування і суд.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини