Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент законодавчо закріпив норму про доступ до ЕГР в Інтернеті

22 грудня 2011, 12:39
1556
0
Реклама

Сьогодні, 22.12.2011г., на основі кабмінівського законопроекту № 9022 Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законів України" (відносно питань видачі ліцензій).

Вказаним законом з числа документів, які необхідно представити органу ліцензування для отримання ліцензії виключена виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців (ЕГР).

Законом закріплений також обов'язок спеціально уповноваженого органу з питань державної реєстрації забезпечити на своєму офіційному сайті вільний доступ до відомостей з ЕГР. Цей же орган зобов'язаний затвердити перелік таких відомостей. У перелік повинні включатися відомості, необхідні для видачі документів дозвільного характеру і ліцензій, зокрема, про наявність в ЕГР запису про державну реєстрацію припинення зареєстрованої особи або про перебування зареєстрованої особи в стані припинення.

Також має бути забезпечена можливість пошуку усіх зареєстрованих осіб за ідентифікаційним кодом, номером облікової картки платника податків, серією і номером паспорта (для осіб, які по своїх релігійних переконаннях відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини