Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують удосконалити процедури проведення медико-соціальної експертизи

Реклама

Народні депутати Галина Третьякова, Мар'яна Безугла та Олександр Ковальов зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт № 11225 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур проведення медико-соціальної експертизи».

Як зазначають ініціатори законопроєкту, він має на меті провести точкові зміни окремих процедур проходження медико-соціальної експертизи.

Зокрема, проєктом запропоновано виключити обов'язок особи проходити медичний огляд в МСЕК та передбачити право особи визначати форму своєї участі в засіданні МСЕК (особисто чи онлайн). Це зміни до законів «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» та «Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я».

Також зміни до Закону «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» передбачають обов'язок МСЕК взаємодіяти з міждисциплінарною реабілітаційною командою (МДРК), своєчасно приймати рішення щодо підтвердження стійкого обмеження життєдіяльності та встановлення статусу "особа з інвалідністю" або "дитина з інвалідністю"; вносити до централізованого банку даних з проблем інвалідності (ЦБІ) та до електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ) інформацію про повнолітніх осіб, які пройшли медико-соціальну експертизу, а саме: відомості акта огляду та протоколу засідання комісії, рішення комісії, а також індивідуальну програму реабілітації. Внесення відповідних даних до ЦБІ та ЕСОЗ є важливими складовими цифровізації маршруту пацієнта.

Зміни до Закону «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» вносяться з метою його узгодження із Законом «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» (оскільки частина перша статті 3 Закону «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» звужує інвалідність включно до втрати здоров'я).

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов?язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

З 4 травня скасовано статус "обмежено придатний": Закон набрав чинності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини