Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яценюк пропонує заборонити владі оточувати себе огорожами

15 листопада 2011, 15:11
811
2
Реклама

Народний депутат Арсеній Яценюк (НУНС) вніс на розгляд парламенту законопроект № 9436 про зміни в Закон "Про благоустрій населених пунктів"громадян, що підтверджують право, на безперешкодний доступ до територій навколо будов органів держвлади і місцевого самоврядування.

Зокрема, проектом пропонується встановити заборона на встановлення обгороджувань, огорож, гратінших штучних перешкод з метою обмеження доступу громадян до цих територій.

Проект "приурочений" до обгороджування, що зводиться навколо будівлі українського парламенту. Як вказує в пояснювальній записці автор, відсутність обгороджування навколо Верховної Ради не заважала законодавчому органу виконувати свої завдання і функції впродовж 20 років. Він також підкреслює, що депутати парламенту є представниками народу і зобов'язані гарантувати "підтримання зв' язків та взаємовідносин з виборцями".

Проект розроблений з метою не допустити порушення конституційної свободи переміщення громадян, покликаний ослабити соціальну напруженість у країні і підвищити рівень довіри населення до влади.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини