Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформування нотаріату : в Мінюсті підготовлений черговий проект

3 листопада 2011, 15:27
135
0
Автор:
Реклама

Міністерство юстиції України розробило законопроектяким пропонуються заходи по подальшому реформуванню системи нотаріату в Україні.

Цим документом пропонується встановити новий порядок допуску до професії нотаріуса, підвищення кваліфікації кадрів, працюючих у сфері нотаріату. У перспективі передбачається створення в Україні Академії нотаріату як учбового закладу для підготовки фахівців у сфері нотаріату.

З цією ж метою проектом Закону створюється основа для прийняття Кодексу професійної етики нотаріусів. На сьогодні в нашій країні відсутні законодавчо закріплені морально-етичні і професійні правила поведінки в нотаріальній діяльності, системи цінностей.

Законопроект також передбачає створення самоврядної професійної організації нотаріусів з чітким визначенням її статусу. В результаті створення такої організації повинне відбутися становлення професійного самоврядування.

Ухвалення законопроекту, по словах за словами Міністра юстиції, покликане забезпечити належне функціонування реформованого нотаріату. Наступний етап реформування, який продовжиться до 2015 року, обумовлений необхідністю оптимального забезпечення населення нотаріальними послугами.

За інформацією прес-служби Міністерства юстиції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини