Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ рекомендував операторам ринку пального знижувати ціни

1 листопада 2011, 17:31
98
0
Реклама

Про результати розгляду підприємства повинні повідомити АМКУ в десятиденний термін. По наявній в АМКУ інформації, впродовж вересня 2011 року на АЗС, працюючих під брендами "Лукойл", "ОККО", "WOG", відбувся синхронний ріст вартості бензинів підвищеної якості. Зокрема, ціни досягли рівня 11,35 - 11,50 грн. / л, а на заправках під брендом "Shell" - 11,89 грн. / л. Інші оператори ринку реалізують "брендові бензини" на 1,00 -1,80 грн. / л дешевше.
Такий ріст цін стався в умовах стабільності курсу долара і наявності тенденції до зниження показника Platts, курсу євро і вартості сирої нафти на світовому ринку.
Рафаель Кузьмин відмітив, що ціна на звичайний бензин А-95 також завищена. Він нагадав, що в жовтні цього року до вказаних операторів були висунені вимоги по приведенню цін на бензин А-95, дизельне паливо і зріджений газ до конкурентного рівня.
"Якщо основні учасники ринку не виконають наші рекомендації, то ми почнемо розслідування, удамося до штрафних санкцій. Інформуватимемо Уряд і Міністерство енергетики і вугільної промисловості України, щоб спільними зусиллями впливати на необгрунтоване підвищення цін на пальне. Чому ми це робимо? Тому що, це соціально важливий ринок, на якому головним споживачем є населення України. Тут операторам ринку пального треба балансувати між платоспроможністю населення і власною прибутковістю"- підкреслив Рафаель Кузьмин.
Як відомо, в жовтні 2011 року АМКУ і Асоціація "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" уклали меморандум про спільні дії із створення сприятливого середовища для розвитку добросовісної конкуренції. Зокрема, була досягнута домовленість про формування сучасної бази даних з метою профілактики порушень конкурентного законодавства.

За інформацією прес-служби АМКУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини