Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст затвердив ліцензійні умови діяльності арбітражних керівників

1 листопада 2011, 10:41
36
0
Реклама

За словами міністра, наказом визначені кваліфікаційні і інші спеціальні вимоги, обов'язкові для отримання ліцензії. Її наявність буде обов'язковою умовою здійснення діяльності арбітражними керівниками.

Так, ліцензії видаватимуться тільки особам, що зареєстрували підприємницьку діяльність. Арбітражним керівникам не зможе стати особа, що має судимість за скоювання корисливих злочинів.

У разі наміру здійснювати господарську діяльність арбітражних керівників (розпорядників майна, що управляють санацією, ліквідаторів) підприємець повинен звернутися в Мінюст із заявою про видачу ліцензії. До заяви мають бути прикладені: копія диплома про вищу юридичну або вищу економічну освіту, копія свідоцтва про привласнення кваліфікації арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора) і виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців.

Після отримання ліцензії арбітражні керівники зобов'язані встати на облік за місцем проживання в обласних управліннях юстиції, а також в Києві і Севастополі.

В процесі діяльності арбітражних керівників Міністерство юстиції також здійснюватиме перевірки дотримання ними ліцензійних умов.

Ліцензійними умовами висунений ряд спеціальних вимог до діяльності арбітражних керівників. Зокрема, арбітражні керівники не матимуть права розголошувати відомості про фінансове положення боржника до дня визнання його банкротом в судовому порядку. На арбітражних керівників покладається обов'язок виявляти ознаки фіктивного банкрутства або доведення до банкрутства. Арбітражним керівникам заборонено втручатися в оперативно-господарську діяльність боржника і так далі

Наказ про затвердження ліцензійних умов діяльності арбітражних керівників набуде чинності після завершення виконання заходів, що забезпечують можливість здійснення Міністерством юстиції України повноважень державного органу з питань банкрутства.

Як відомо, Указом Президента України від 6 квітня 2011 №395/2011 Мінюст визначено головним органом в системі центральних органів виконавчої влади по формуванню і забезпеченню реалізації державної політики з питань банкрутства.

За інформацією прес-служби Міністерства юстиції України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини