Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МЮФ Integrites провели семінар з торгового фінансування

28 жовтня 2011, 17:41
153
0
Реклама

Один із спікерів семінару, представник агентства "Держзовнишинформ" Віталій Постоленко сфокусував увагу присутніх на перспективах розвитку ринку альтернативної енергетики в Україні. За його словами, ще кілька років тому в Україні тема альтернативної енергетики і поновлюваних джерел енергії була лише модним віянням. Проте зараз люди поставлені перед фактом необхідності розвитку цього напряму, оскільки згідно з дослідженнями, в не такому далекому майбутньому людство повністю вичерпає свої енергоресурси, такі як нафта і природний газ.

Висновок напрошується сам за себе - Україні необхідно поступово відмовлятися від використання природних енергоресурсів і замінювати їх або поновлюваними джерелами енергії, або модернізувати існуюче устаткування. У іншому випадку усі наші галузі промисловості чекає крах.

Основними моментами, які зупиняють розвиток альтернативної енергетики в Україні, Віталій Постоленко називає недосконалість і неузгодженість законодавчої бази.

Окрім цього, проекти, пов'язані з альтернативною енергетикою можуть бути долгоокупаемыми, тому в Україні досить складно забезпечити їх кредитування. У таких випадках бізнесу варто звернутися до зарубіжних джерел фінансування.

Зокрема, одним з доповідачів семінару виступив Ін. Ларс Понтерлитщек (керівник напряму по роботі з країнами СНД експортного кредитного агентства Euler Hermes)чия компанія допомагає інвесторам заходити в країни з високими рисками, такими як Україна, підвищуючи тим самим ділову активність Німеччини. Іноземний фахівець виразив упевненість, що Україна здатна робити енергію ресурсами своєї країни, тим самим зменшуючи енергозалежність від цін на енергоресурси своїх сусідів.

Завершуючи семінар, юрист Integrites Тетяна Кистынюк розповіла учасникам про податкові і митні пільги для постачань енергоефективного устаткування в Україну. Описавши алгоритм дій отримання вказаних пільг, експерт уточнила, що звільнитися від імпортного ПДВ і митного збору зможуть компанії, які ввозять енергоефективне устаткування або його комплектуючі в Україну лише для власного користування, а не з метою перепродажу.

Сергій Саченкоголовний редактор ТН "Правовий консалтинг" компанії "ЛІГА: ЗАКОН"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини