Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дмитро Тевелев розповів що буде з АТ, які не перевели акції у бездокументну форму

28 жовтня 2011, 10:12
171
0
Реклама

В ході відкриття V- го Щорічного форуму по корпоративному праву виступили президент Асоціації юристів України Валентин Загария і голова ГКЦБФР Дмитро Тевелев.

Дмитро Тевелев вважає, що акціонерних товариств в Україні не повинно бути багато, але вони мають бути "якісними". При цьому, присутніх юристів сильно цікавило питання: що буде з тими акціонерними товариствами (АТ), які не перевели свої акції з документарної форми у бездокументну у встановлений термін? (Нагадаємо, що в квітні цього року набули чинності законодавчі зміни, які зобов'язали АТ перевести свої акції з документарною у бездокументну форму).

На це питання голова ГКЦБФР відмітив, що з моменту набуття чинності відповідних змін, ГКЦБФР перевірила усе АТ на предмет перекладу акцій з документарної у бездокументну форму. Тим АТ, які не виконали цю вимогу закону, Комісія дала розпорядження усунути порушення на протязі півроку без накладення фінансових санкцій.

У листопаді-грудні цього року Комісією буде зроблена чергова перевірка АТ на предмет перекладу акцій у бездокументну форму. Якщо і в цьому випадку Комісія встановить порушення, таким АТ загрожує відкриття виробництва про порушення і фінансові санкції до 85 тис. грн.. При цьому, Комісія надає трьох місячний термін для усунення порушень.

Якщо і після цього АТ не переведе акції у бездокументну форму, то фінансові санкції складатимуть 170 тис. грн.крім того, на керівництво накладається адміністративний штраф і можливе припинення обігу цінних паперів.

Після цього, у разі невиконання встановлених законом вимог, ГКЦБФР зможе анулювати випуск цінних паперів через суд.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини