Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ринок комерційної нерухомості : підсумки III кварталу, оцінка і прогнози

26 жовтня 2011, 09:24
567
0
Реклама

Організатор професійного заходу для експертів у сфері нерухомості - редакція сайту 3Doma.uaзібрала за своїм круглим столом представників великих консалтингових і будівельних компаній, банкірів, рієлторів, щоб підвести підсумки роботи українського ринку комерційної нерухомості.

В ході круглого столу експерти оцінили ситуацію з цінами на офісні площі, попит і пропозицію на ринку торгових площ різного типу, а також дали свої прогнози на майбутній рік у сфері нерухомості.

Віктор Оборский

Зокрема, експерт Української Торгової Гільдії Віктор Оборский розповів про стан ринку торгової нерухомості в Україні за ІІІ кварталу поточного року. За його словами, ріст іноземних інвестицій в цю галузь в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшився на 5 %, а об'єм будівельних робіт збільшився практично в усіх регіонах України.

Незважаючи на передчуття другої хвилі кризи, яка прогнозується Сполученими Штатами Америки, на думку експерта, сьогоднішні показники дозволяють торговому сегменту почувати себе досить упевнено і мати позитивний тренд за підсумками усього 2011 року. Підтвердженням цього є активний інтерес іноземних мереж до торгової нерухомості в Україні.

Наступного року експерт прогнозує вихід в цілому 364-х тис. квадратних метрів торгових площ у великих обласних центрах України.

Партнер ЮФ Avellum Partners Костянтин Ликарчукчия фірма спеціалізується в питаннях супроводу угод злиття і поглинання, спостерігає позитивну тенденцію на ринку торгової нерухомості України за останні пару років.

Костянтин Ликарчук

На думку юриста, торговий центр - це актив з досить складним документальним оформленням і з досить складною транснаціональною структурою. Від того, як ця документація оформлена, залежить доля розвитку торгового центру, його фінансова успішність.

Такі відомі і великі торгові центри, як Dreаm Town або Sky Mall існують сьогодні переважно у формі спільних підприємств, що було викликано необхідністю додаткового інвестування надалі фінансової кризи. Структура угоди між їх власниками, як правило, виводиться за український рівень, наприклад, в область англійського права. Це дозволяє власникам розглядати можливі спори між собою на рівні іноземної юрисдикції.

Костянтин Ликарчук упевнений, що це є оптимальним варіантом структуризації угоди, оскільки нівелює риски української судової системи, а також українській юрисдикції з точки зору права. "Оскільки наша правова система для таких складних угод є недостатньо розвиненою, за моїми прогнозами, найближчі 5-10 років в Україні переважатиме структуризація угод по великій торговій нерухомості на рівні іноземної юрисдикції" - відмічає експерт.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини