Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва: законодавством не передбачені причини, по яких користування надрами може не припинятися

21 жовтня 2011, 15:07
896
0
Реклама

У листі від 16.09.2011 року № 7326 Держкомпідприємництва розглянуло питання анулювання Державною службою геології і надр спеціального дозволу на користування надрами, виданого до 31.12.2012 р. у зв'язку з припиненням робіт, передбачених дозволом.

Комітет відмітив, що згідно п. 6 ст. 26 Кодексу про надра право користування надрами припиняється, наприклад, у разі, якщо користувач без поважних причин впродовж двох років, а для нефтегазоперспективных площ і родовищ нафти і газу - 180 календарних днів, не приступив до користування надрами. Але при цьому законодавством не передбачено переліку поважних причинзгідно з якими право користування надрами може зовсім не припинятися.

Згідно ч. 2 ст. 26 Кодексу про надра право користування надрами припиняється органом, який надав надра в користування, а у разі незгоди користувачів - в судовому порядку. При цьому питання про припинення права користування земельною ділянкою вирішується у встановленому земельним законодавством порядку.

Тому, на думку Комітету, у разі незгоди підприємства з припиненням права користування надрами, це питання повинне вирішуватися судом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини