Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент прийняв нову загальнодержавну програму по питній воді

20 жовтня 2011, 17:25
1057
0
Реклама

Парламент прийняв в другому читанні і в цілому 253 голосами "за" Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Загальнодержавну програму "Питна вода України" на 2006 - 2020 роки"" (на підставі законопроекту № 8511).

Законом Програма викладена в новій редакції. Нею передбачено приведення джерел водопостачання у відповідність з нормативними вимогами, проведення оцінки екологічного і гігієнічного стану джерел питного водопостачання.

Також програмою намічені: інвентаризація каналізаційних очисних споруд, будівництво станцій (установок) доочищения води і пунктів її розливу, розробка схем оптимізації роботи систем централізованого водопостачання, оснащення сучасним контрольно-аналітичним устаткуванням лабораторій контролю якості води, приведення нормативної бази по водопостачанню у відповідність із стандартами ЄС (в т.ч. - посилення відповідальності за скидання промислових відходів у води).

Орієнтовний об'єм фінансування - 9471,7 млн гривен. З держбюджету буде виділено - 3004,3 гривен, інші - з інших джерел, у тому числі - місцевих бюджетів, засобів підприємств водопостачання, міжнародних програм, добродійних внесків, зовнішніх і внутрішніх позик.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини