Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріуси повинні повідомляти Госфинмониторинг тільки за наявності підозр у відмиванні прибутків і тероризмі

18 жовтня 2011, 12:37
135
0
Автор:
Реклама

Госфинмониторинг в листі від 02.09.2011 року № 4409/0340-6-5 дійшов висновку, що нотаріус повинен повідомляти Госфинмониторинг про фінансові операції по посвідченню договору купівлі-продажу нерухомості на суму, що рівну або перевищує 400000 гривен (її еквівалент в іноземній валюті)лише у тому разі, якщо у нього виникають підозри, що такі операції пов'язані з легалізацією (відмиванням) прибутків, отриманих злочинним шляхом або що вони пов'язані, торкаються або призначені для фінансування тероризму.

В цьому випадку надання нотаріусом інформації в Госфинуслуг не є порушенням професійної таємниці згідно ч. 4 ст. 12 Закону "Про попередження і протидію легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму".

Сам же по собі факт посвідчення нотаріусом договору купівлі-продажу нерухомого майна, за умови, що сума такої операції рівна або перевищує 400000 гривен (її еквівалент в іноземній валюті), не є безпосередньою основою для повідомлення Госфинмониторинга про вказану фінансову операцію.

Крім того, в цьому листі Госфинмониторинг дійшов висновку, що для нотаріусів не встановлено обов'язки реєструвати і повідомляти Госфинмониторинг про операції, які підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу. А тому повідомляти про фінансові операції на суму 150 000 гривен і вище (чи їх еквіваленту в інвалюті) нотаріус не зобов'язаний.

Джерело: Правові вісті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини