Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва: дозвіл на виконання земляних робіт законодавством не передбачено

18 жовтня 2011, 12:32
2515
0
Реклама

На думку Держкомпідприємництва, викладеному в листі від 01.09.2011 року № 7020роботи з підготовки земельної ділянки під забудову не вимагають дозволу (ордери) на виконання земляних робітотримання якого не передбачене жодним законом України.

Роботи з підготовки земельної ділянки, згідно постанові КМУ від 13.04.2011 № 466відносяться до підготовчим роботам. Згідно ст. 35 Закону "Про регулювання містобудівної діяльності" замовник може виконувати підготовчі роботи після придбання права на земельну ділянку з повідомленням відповідної інспекції ДАБК.

Підготовчі роботи по винесенню інженерних мереж і видаленню зелених насаджень замовник здійснює на підставі зареєстрованої декларації про початок виконання підготовчих робіт. Також, виконання цих робіт може здійснюватися на підставі зареєстрованої декларації про початок виконання будівельних робіт чи дозволу на виконання будівельних робіт.

Таким чином, підготовка земельної ділянки під забудову не вимагає ніяких дозволів. Але у разі винесення інженерних мереж і видалення зелених насаджень вона вимагає реєстрації декларації про початок виконання підготовчих робіт, декларації про початок виконання будівельних робіт або дозволу на виконання будівельних робіт.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини