Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст затверджуватиме плани санації підприємств і світових угод у справах про банкрутство

18 жовтня 2011, 09:44
113
0
Автор:
Реклама

Міністерство юстиції України затвердило Порядок, згідно з яким Мінюст затверджуватиме плани санації підприємств і світових угод в справах про банкрутство. Відповідний наказ підписав Міністр юстиції. Дія наказу поширюється на господарські організації з корпоративними правами держави більш ніж на 25 % їх статутного капіталу, відносно яких розпочато провадження у справі про банкрутство.

Зокрема, згідно з наказом, арбітражні керівники (розпорядники майна, що управляють санацією, ліквідатори) матимуть право представляти на затвердження до господарських судів плани санації і світових угод боржників виключно після їх узгодження Міністерством юстиції України.

Приймаючи рішення про узгодження планів санації і світових угод боржників, Мінюст оцінюватиме представлені документи на предмет їх відповідності вимогам законодавства у сфері банкрутства і управління об'єктами державної власності, а також включення в них переліку заходів, які повинні забезпечити ефективну санацію (відновлення платоспроможності боржника), недопущення подальшого банкрутства боржника або порушення нової справи про банкрутство відносно боржника після затвердження світової угоди.

Оцінку планів санації і світових угод боржників на предмет найбільшої ефективності і оптимальної доцільності заходів, відсутності загрози нанесення збитку економічним інтересам держави здійснюватимуть Фонд державного майна України і інші органи управління об'єктами державної власності в межах їх повноважень.

Рішення Мінюсту про узгодження або відмову в узгодженні світової угоди прийматиметься в строк 1 місяць. Плани санації підприємства-боржника затверджуватимуться Міністерством впродовж 3-х місяців з дня постанови суду про проведення санації.

Нагадаємо, згідно з Положенням про Міністерство юстиції України, затвердженим Указом Президента України від 6 квітня 2011 № 395/2011, Мінюст визначений головним органом в системі центральних органів виконавчої влади по формуванню і забезпеченню реалізації державної політики з питань банкрутства.

За інформацією прес-служби Міністерства юстиції України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини