Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє нове положення про Реєстр цін на ліки і медизделия

17 жовтня 2011, 13:03
1231
0
Реклама

Сьогодні набуло чинності затверджене Мінохоронздоров'я Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, порядку внесення в нього змінщо замінююче діяло раніше Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби і порядок внесення в нього змін.

Така заміна пояснюється тим, що з вересня 2011 року уряд зобов'язав реєструвати ціни на ліки і медизделия (що придбавалися повністю або частково за бюджетні кошти)затвердивши одночасно відповідні порядки реєстрації. Раніше існувала вимога тільки про декларування зміни цін на ліки.

За новими правилами в Реєстр цін на ліки повинні вноситься дані про активні речовини, що містяться в лікарському виробі (якщо їх більше за одне), а також уся інформація, вказана в попередньому Положенні, з урахуванням заміни декларування реєстрацією. Варто звернути увагу на те, що якщо раніше в Реєстр вносилася зміна ціни, то по новому Положенню - власне зареєстрована ціна.

У Реєстрі цін на медизделия повинні міститися такі відомості: назва, тип, вид, марка, код по УКТЗЕД, сфера застосування, модифікація або комплектуючі, клас виробу залежно від потенційного ризику застосування, найменування виробника, країна виробника, номер свідоцтва про держреєстрацію і дата припинення його дії, оптово-роздрібна ціна в гривнях (на вітчизняні вироби) і в гривнях і інвалюті (на імпортні вироби), офіційний обмінний курс, дата і номер наказу Мінохоронздоров'я про реєстрацію ціни на виріб.

Також документ містить зразки форм реєстрів і заяв про реєстрацію лікарських засобів і медизделий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини