Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обленерго наказують платне перепрограмування лічильників у зв'язку з відміною "зимового часу"

12 жовтня 2011, 18:00
2399
4
Реклама

Начальник управління НКРЕ Владислав Попович під час круглого столу в МНС заявив, що у сфері комерційного обліку електроенергії в оптовому і роздрібному ринках виникли великі проблеми.

Фактично увесь оптовий ринок здійснює облік електроенергії почасово, лічильники фактично усі прив'язані до часу. На оптовому ринку 13 тисяч таких точок обліку, на роздрібному - 200 тисяч (побутові і промислові споживачі). У зв'язку з цим потрібно буде перепрограмувати електролічильники "декретний час"введене парламентом.

Перепрограмування необхідно здійснити до 30 жовтня (дата, коли лічильники автоматично перейдуть на "зимовий час")що фізично неможливе. Наслідки прогнозувати важко. Якщо частину лічильників перепрограмувати не встигнуть, то навіть одну годину "розбалансу" по комерційному обліку спричинить значний збиток.

Вже зараз багато обленерго дають приписи на обов'язкове перепрограмування лічильників. Витрати на перепрограмування - 82 гривни на один лічильник (деякі обленерго просять 500 грн.). Частина лічильників не підлягає програмуванню зовсім і їх необхідно замінити.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини