Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Документи, що засвідчують особу, не копіюватимуть при купівлі валюти у фізичних осіб

12 жовтня 2011, 12:11
137
2
Реклама

"Ми переслідуємо дві мети. По-перше, спростити і зробити максимально зручними для населення угоди по купівлі-продажу валют. По-друге, посилити контроль за роботою валютного ринку і зробити неможливим порушення вимог чинного законодавства. Передусім - Декрету Кабінету Міністрів України "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" - говориться в заяві.

Виявляється, що НБУ вирішило врахувати реакцію суспільства на введення нових правил здійснення банками валютно-обмінних операцій, які ввели постановою НБУ № 278 і пропонує зміни в законопроект про валютне регулювання, який знаходиться на розгляді парламенту.

Але найважливіше, що, по словах Сергія Арбузовавже зараз НБУ тимчасово спрощує процедуру купівлі банком готівкової іноземної валюти у фізичних осіб. "Адже ми враховуємо технічну непідготовленість окремих банків і наближення чемпіонату Євро-2012" - говориться в заяві.

Таким чином, НБУ дозволяє банкам купувати валюту у фізичних осіб при пред'явленні ними будь-якого документу, що засвідчує особу і при цьому не копіювати такі документи. Сергій Арбузов відмічає, що ці нововведення незабаром набудуть чинності і діятимуть до закінчення чемпіонату Євро-2012. При цьому в заяві нічого не говоритися про порядок продажу банком валюти фізичним особам. Передбачається, що її здійснюватимуть, як і зараз, копіюючи при цьому документи, що засвідчують особу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини