Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ повідомив, як банкам переоформляти ліцензії і письмові дозволи

29 липня 2011, 16:29
853
0
Реклама

Як випливає з листи НБУ від 27.07.2011 року № 41-208/3676-8851 для переоформлення банківської ліцензії і отримання генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій банкам необхідно буде відправити електронний лист з клопотанням про переоформлення ліцензії на адресу Департаменту реєстрації, ліцензування і реорганізації банків, підписане першою особою банку або що виконує його обов'язки. Для заміни письмового дозволу на здійснення окремих операцій в частині здійснення операцій з валютними цінностями на генеральну ліцензію необхідно буде відправити відповідне клопотання на адресу Департаменту контролю, методології і ліцензування валютних операцій.

В день отримання банківської ліцензії і генеральної ліцензії потім 14:00 уповноважений представник банку з документом, що засвідчує особу, і дорученням на отримання цінностей повинен буде звернутися до Департаментів. Їм необхідно надати відповідно оригінали раніше отриманої банківської ліцензії і письмового дозволу, а також копію платіжного документу, що підтверджує оплату вартості бланка банківської і генеральної ліцензії. Само переоформлення банківських ліцензій і письмових дозволів здійснюється для банків безкоштовно. До переоформлення банківської ліцензії, банки мають право здійснювати операції в національній валюті на підставі наявних у них банківській ліцензії і письмового дозволу НБУ на здійснення окремих операцій. До отримання генеральної ліцензії банки мають право здійснювати операції в іноземній валюті на підставі наявних у них письмових дозволів.

Необхідність переоформлення банківських ліцензій і письмових дозволів обумовлена зміни, внесеними Законом "Про внесення змін до деяких законів України відносно регулювання діяльності банків". Тепер банківська ліцензія дає можливість банкам здійснювати банківську діяльність, а не тільки здійснювати окремі банківські операції. Крім того, здійснення операцій в іноземній валюті тепер можливе за наявності генеральної ліцензії НБУ. Термін для переоформлення банківських ліцензій, визначений Закономскладає шість місяців з дати набуття чинності документу, тобто до 17 грудня 2011 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини