Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опозиція ратує за підвищення чорнобильцям компенсації вартості продуктів харчування

14 липня 2011, 10:03
1028
0
Реклама

Підвищити гарантії потерпілим від Чорнобильської катастрофи (у тому числі - дітям) запропонував законопроектом № 8784 народний депутат Костянтин Бондарев (з фракції БЮТ).

Проектом передбачається підвищення компенсації державою вартості продуктів харчування з 50 до 75 % вартості для I категорії потерпілих і з 25 до 50% вартості - для II категорії. При цьому мінімальний розмір компенсації для I категорії не може складати менше 50% мінімальної зарплати (з розрахунку на місяць)встановленою на 1 січня звітного року (для поточного року - не менше 470,5 грн. в місяць); для потерпілих II категорії - не може складати менше 25% того ж розміру мінімальної зарплати (для поточного року - 235, 25 грн. в місяць).

Розмір витрат на безкоштовне харчування учнів, студентів і дітей, відповідно до проекту, визначається, виходячи з фізіологічних норм живлення, встановлених Мінохоронздоров'я, але не може складати менше 25% мінімальної зарплати (з розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного року (для поточного року - 235, 25 грн. в місяць).

Розмір грошової допомоги на продукти харчування громадянам, що проживають на забруднених територіях (у зв'язку з обмеженим споживанням ними продуктів місцевого виробництва і підсобного господарства), не може складати менше 50% мінімальної зарплати (з розрахунку на місяць)встановленою на 1 січня звітного року (для поточного року - не менше 470,5 грн. в місяць).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини