Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ визнала, що податківці повинні розписуватися в Журналі реєстрації перевірок

13 липня 2011, 17:30
2305
0
Реклама

У листі від 24.05.2011 № 5099/До/17-0514 ДПАУ визнала, що посадовці податкових органів перед початком перевірки повинні обов'язково зробити запис у Журналі реєстрації перевірокформа якого затверджена наказом Держкомпідприємництва від 10.08.1998 року № 18заповнити в нім усі передбачені графи, і поставити свій підпис.

Можливість ведення підприємцями такого журналу встановлена п. 7 Указу Президента від 23.07.1998 № 817/98діючого досі. Журнал відвідування підприємства і його структурних підрозділів представниками контролюючих органів ведеться з обов'язковою вказівкою в цьому журналі термінів і мети відвідування, посаді і прізвищі представника, який обов'язково ставить свій підпис в цьому журналі.

Більше того, відповідно до пп. 2.9 п. 2 розділи II Порядку оформлення результатів документальних перевірок відносно дотримання податкового, валютного і іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладений на органи державної податкової служби, платниками податків - фізичними особами вступна частина акту (довідки) документальної перевірки повинна містити інформацію про наявність Журналу реєстрації перевірок платника податків і здійснення в нім записи про проведення перевірки.

Таким чином, на щастя для платників податків, ДПАУ не стала заперечувати необхідність податкових інспекторів розписуватися в Журналі реєстрації перевірок, не дивлячись на те, що нормами НК такому обов'язку для податківців не передбачено. Це дає платникам податків ще одно основу для відмови в допуску до перевірки, оскільки, згідно з вказаним п. 7 Указу Президента від 23.07.1998 № 817/98відмова представника контролюючого органу від проставляння підпису в журналі є основою для недопущення його до проведення перевірці. Детальніше про це і інших підставах для відмови в допуску податківців до перевірки можна дізнатися в матеріалах тижневика "ЮРИСТ & ЗАКОН" "Податкова служба прийшла з позаплановою перевіркою" і "Прийшли податківці з метою провести фактичну перевірку".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини