Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба відновила порядок адміністративного оскарження повідомлень-рішень

13 липня 2011, 11:51
842
0
Реклама

Наказом Державної митної служби № 315 від 18.04.2011 р. затверджений Порядок оформлення, представлення платниками податків скарг на грошові зобов'язання, визначені митними органами, і їх розгляди Державною митною службою Українищо поки що не набув чинності.

Держмитслужба розглядає скарги платників податків, якщо останні вважають, що митний орган неправильно визначив суму грошового зобов'язання, вказаного в отриманому платником податку повідомленні-рішенні.

Скарга може бути подана впродовж 10 днів після отримання податкового повідомлення-рішення митного органу і впродовж 30 днів після отримання повідомлення-рішення митниці, де остання самостійно визначила грошове зобов'язання платника податків "з причин, не пов'язаних з порушенням податкового законодавства". Продовження цих термінів можливе лише у випадках знаходження поза територією України, на морських судах, в місцях позбавлення волі; обмеження свободи (підтвердженого документально); безвісної відсутності, визнаної судом.

Згідно з Порядком скарга має бути викладена в письмовою формі і послана в митницю "рекомендованим листом з повідомленням про вручення" чи вручена особисто фізособою (представником юрособи).

Скарга повинна містити наступні відомості: ПІБ і місця проживання фізособи, найменування і місцезнаходження юрособи, адреса, по якій має бути спрямована відповідь, найменування митного органу, що видав повідомлення-рішення, реквізити останнього (дату, номер), назву податку і обов'язкового платежу і суму (яку наказано сплатити); суть прохання (вимоги) і обгрунтування незгоди платника з сумою зобов'язання, вказаною митним органом в повідомленні-рішенні; відомості про неподання позову до суду і про повідомлення органу, рішення якого оскаржиться.

До скарги повинні додаватися: копія власне повідомлення-рішення; копія акту перевірки з доповненнями; копії документів, на підставі яких митний орган визначив грошове зобов'язання (при їх наявності, але не обов'язково), а також документи (оригінали, не копії)що стали основою для незгоди платника з сумою (і з штрафними санкціями).

Рішення за скаргою приймається і відповідь на неї посилається скаржникові впродовж 20 днів з дня отримання. Цей термін може бути продовжений (з повідомленням скаржника) до 60 днів. Його оригінал вручається платникові податків. Рішення може бути оскаржене в судовому порядку.

Порядок набуде чинності через 10 днів після його офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини