Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд зобов'язав суб'єктів торгівлі забезпечити можливість розрахунку спеціальними засобами

13 липня 2011, 09:00
1361
0
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою № 706 від 29 червня 2011 рокуяке ще не набуло чинності, змінив Порядок здійснення торгової діяльності і правил торгового обслуговування населенняякий тепер іменуватиметься Порядком здійснення торгової діяльності і правил торгового обслуговування на ринку споживчих товарів.

Згідно зі змінами суб'єкти господарювання для здійснення торгової діяльності можуть мати торгові об'єкти оптової торгівлі, складські приміщення або мережу складів. Торгові об'єкти розділені на об'єкти оптової і роздрібної торгівлі.

До режиму роботи торгових об'єктів і закладів ресторанного господарства місцева влада причетна тільки у випадках приналежності цих суб'єктів господарювання до комунальної власності.

Прописана можливість під час оптових продажів здійснювати повний або обмежений цикл операцій по збуту з переходом права власності на товар і обмежений цикл операцій обслуговування без переходу права власності. Оптовий продаж дозволений на оптових ярмарках, виставках-продажах, оптових продовольчих ринках, товарних аукціонах і за допомогою засобів зв'язку.

До обов'язків суб'єктів господарювання, що торгують, додані обов'язки: забезпечити можливість розрахунку спеціальними платіжними засобами відповідно до законодавства і створити умови для зберігання речей споживачів (покупців), якщо вхід на торговий об'єкт з товарами, подібними до тих, що реалізовуються на об'єкті, заборонений.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини