Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада проголосувала за Закон про судовий збір

8 липня 2011, 13:48
8831
14
Реклама

Парламент ухвалив Закон "Про судовий збір" (на основі проекту № 7530). Судовий збір (сплата якого на сьогодні передбачена у ряді "мертвих" норм процесуальних законів, зокрема, в ГПК і КАС) визначений в проекті як збір, що стягується на усій території України за подачу заяв, скарг до суду, а також за видачу судами документіві що входить до складу судових витрат. Нині розмір судового збору окремо не передбачений і він стягується у розмірі державного мита.

Згідно із Законом розмір судового збору за подачу позовних заяв майнового характеру передбачений у розмірі 1 відсотка ціни позову, але не міні 0,2 розміру мінімальної зарплати (на сьогодні це - не менше 192 гривен) і не більше 3 розмірів мінімальної зарплати (2880 гривен). Той же порядок предусморен для числення збору при зверненні до суду за стягненням моральної шкоди.

При спорах немайнового характеру судовий збір складає за проектом 0,1 мінімальної зарплати (на сьогодні - 96 гривен). Позовна заява про розірвання браку "коштуватиме" 0,2 розміру мінімальної зарплати (на сьогодні - 192 гривни). Заяви у справах особливого виробництва - 0,1 розміру мінімальної зарплати (на сьогодні - 96 гривен).

Документом передбачений судовий збір і за видачу в електронному вигляді копії технічного запису судового засідання (15 гривен)а також за роздрук технічного запису - 5 гривен за кожен лист тексту на папері формату А4.

Вводиться плата у вигляді судового збору за клопотання про забезпечення доказів і забезпечення позову, а також за приєднання до апеляційної і касаційної скаргам в цивільному і адміністративному процесах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини