Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АНОНС "БУХГАЛТЕР & ЗАКОН", 04.07.2011 - 10.07.2011, № 27 (110)

1 липня 2011, 16:20
1266
0
Реклама

З 1-го липня поточного року втратив силу п. 7 підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України (далі - НКУ).

Нагадаємо, що відповідно до цього пункту за порушення податкового законодавства в період з 1 січня по 30 червня 2011 року штрафні санкції застосовувалися в розмірі не більше 1 гривні за кожне порушення.

Тепер за порушення порядку представлення податкової звітності застосовуватимуться штрафні санкції, встановлені п. 120.1 НКУ: 170 гривен за кожне непредставлення або несвоєчасне представлення податкових декларацій (розрахунків). За ті ж дії, здійснені платником податків, до якого впродовж року вже був застосований штраф за таке порушення, застосовується штраф у розмірі 1020 гривен.

Збільшується і відповідальність податкового агента за непредставлення або несвоєчасне представлення звітності по податку на прибутки фізичних осіб.

Так, п. 119.2 НКУ передбачено, що непредставлення, представлення з порушенням встановлених термінів, представлення не в повному об'ємі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми прибутків, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, спричиняють за собою накладення штрафу у розмірі 510 гривен. За повторне порушення, здійснене впродовж року, штраф складає 1020 гривен.

Оформлення документів, які містять інформацію про об'єкти оподаткування фізичних осіб або про сплату податків без вказівки реєстраційного номера облікової картки платника податків, або з використанням недостовірного реєстраційного номера облікової картки платника податків, окрім випадків, визначених п. 119.2 НКУспричиняє за собою накладення штрафу у розмірі 170 гривен.

Істотні штрафи передбачені НКУ у випадках, якщо податковий орган самостійно визначає суми податкового зобов'язання, зменшення суми бюджетного відшкодування і зменшення негативного значення ПДВ або об'єкту оподаткування на прибуток. Тоді до платника податків застосовується штраф у розмірі 25 % суми нарахованого податкового зобов'язання, неправомірний заявленої суми бюджетного відшкодування і негативного значення ПДВ або об'єкту оподаткування на прибуток.

При повторному порушенні впродовж 1095 днів штраф складе вже не 25 %, а 50 %. За порушення, здійснене впродовж вказаного періоду утретє і більше, накладається штраф у розмірі 75 % суми нарахованого податкового зобов'язання, неправомірний заявленої суми бюджетного відшкодування і негативного значення ПДВ або об'єкту оподаткування на прибуток.

"БУХГАЛТЕР & ЗАКОН" - надійний друг, який приходить на допомогу бухгалтерам в їх нелегкій праці. Наші консультації допоможуть вам правильно складати і своєчасно представляти податкову звітність, уникаючи порушень і, відповідно, покарань за них.

У наступному номері ми розповімо вам про порядок відрядкового заповнення Декларації по податку на прибуток підприємства і додатків до неї. Сподіваємося, що це послужить вам добру службу в звітний період.

У номері "БУХГАЛТЕР & ЗАКОН"який ви отримали сьогодні, представлений спектр статей, також пов'язаних із звітністю. Цього разу, по різноманітних податкових пільгах.

Як мовиться, "Знання - сила, а знання ризику - сила в квадраті". У цьому номері ми пропонуємо вам ознайомитися з порядком страхування, обліку і оподаткування комерційних ризиків, що підстерігають суб'єктів підприємництва в їх господарській діяльності.

Крім того, ми раді запропонувати вам багато іншої актуальної інформації. Зокрема, ви дізнаєтеся про важливі зміни до деяких нормативно-правових актів Мінфіну по бухгалтерському обліку, про організацію і облік добровільного медичного страхування працівників і ін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини