Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний Комітет проводитиме ревізію послуг, що створюють бар'єри підприємцям

1 липня 2011, 12:00
664
0
Реклама

За результатами наради під керівництвом того, що виконує обов'язки Голови Антимонопольного Комітету України Рафаеля Кузьминавідносно надання органами державної влади і місцевого самоврядування адміністративних послуг за участю представників професійних об'єднань суб'єктів господарювання були визначені ключові проблемищо хвилюють підприємців в цій сфері.


Зокрема, представники професійних об'єднань відмітили необхідність перевірки сфери ліцензування в частині недопущення передачі функцій контролю одних суб'єктів над іншими.


Крім того, учасники наради вирішили підготувати спільні пропозиції Антимонопольного комітету і Державного комітету України з питань регуляторної політики і підприємництва відносно заборони продажу державних стандартів, норм, правил, методичних вказівок і рекомендацій юридичним і фізичним особам.


Зі свого боку, професійні об'єднання зобов'язуються і надалі надавати Комітету вичерпну інформацію відносно ознак порушення конкурентного законодавства в діях державних органів при наданні адміністративних послуг.


"Антимонопольний комітет, в умовах тісної співпраці з представниками бізнесу, найближчим часом проведе ревізію і виявить ті послуги, які створюють істотні бар'єри для ведення підприємницької діяльності за завищеною їх вартість і тривалий термін отримання, - підкреслив Рафаель Кузьмин. - Для цього ми вже здійснюємо перевірки органів влади, а також органів місцевого самоврядування, державних і комунальних підприємств на предмет виявлення неправомірних дій в цій сфері".


Як відомо, тільки впродовж 2010 і першого кварталу 2011 органи Комітету припинили більше 120 випадків зловживань монопольним положенням і більше 50 антиконкурентних дій органів влади на ринках платних послуг, пов'язаних із здійсненням функцій держави. Вказані порушення полягали в основному у встановленні завищених, економічно необгрунтованих тарифів на ці послуги.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини