Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соцстрахування : адресати допомоги по догляду за дитиною є платниками єдиного внеску

1 липня 2011, 10:40
979
0
Реклама

Старанна дирекція Фонду соціального страхування по тимчасовій непрацездатності листом № 01-16-1789 відповіла на численні запити за поданням соціальних послуг застрахованим особам, що знаходяться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення ним 3-річного віку.

Фонд підкреслив, що особи, одержуючі допомогу по догляду за дитиною, є платниками єдиного внеску на підставі пункту 13 частин 1 статті 4 Закону "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" і вважаються застрахованими особами (частина 2 тих же статті).

Як застраховані особи, так і члени їх сімей мають право на отримання санаторно-курортного лікування і оздоровлення в порядку і на умовах, визначуваних Правлінням Фонду (на підставі частини 1 статті 47 Закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, обумовленими похованням" № 2240).

Також Фонд роз'яснив, що він надає соцуслуги застрахованим особам " у позашкільній роботі з дітьми"у які входить і придбання подарунків (на підставі пункту 6 частин 1 статті 34 ті ж Закони № 2240).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини