Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як Мінекономрозвитку планує видавати укладення отсутсвии аналогів товарів для біопалива

1 липня 2011, 10:20
723
1
Реклама

Проект Порядку надання укладень про те, що використовувані для розвитку виробництва і забезпечення споживання біологічних видів палива товари не робляться і не мають аналогів у Україні, підготувало Міністерство економічного розвитку і торгівлі, розмістивши його для обговорення на своєму офіційному веб-сайті.

Документ поширюватиметься на усіх суб'єктів господарювання-резидентів, незалежно від форми їх власності.

Відповідно до проекту, для отримання укладення до Міністерства необхідно уявити лист-звернення про надання укладення, а також засвідчені суб'єктом господарювання копії (і їх переклади) зовнішньоекономічного контракту (з усіма доповненнями і специфікаціями), техпаспорта або іншого документу заводу-виробника товару з відміткою про призначення товару (для виробництва і споживання біологічних видів палива), довідки або виписки з ЕГР ПОУ. А на додаток до цього - ще і оригінал експертного укладення ТВП України або регіональною ТВП про визначення кодів товарів відповідно до УКТЗЕД.

Укладення або відмова впродовж 30 календарних днів з дати подачі документів надаються засобами поштового зв'язку або суб'єктові господарювання безпосередньо (його представникові).

Термін може бути продовженийякщо Міністерству знадобиться додаткова інформація (коли результати проведених відділом правового забезпечення і відділом оподаткування "не дають можливості прийняти обгрунтоване рішення") до центральних органів влади, ТВП, експертних установ, але не більше ніж на ті ж 30 календарних днів.

У наданні укладення може бути відмовлено по 6 причинам:

- при непосвідченні поданих документів належним чином;

- при подачі не усіх необхідних документів;

- при встановленні експертизою існування аналогів товарів Україні;

- при неузгодженні положень контракту між собою і з техпаспортом;

- при невідповідності умов контракту законодавству України;

- за відсутності усіх необхідних даних в поданих для укладення документах.

Укладення згідно з проектом дійсно до завершення оформлення митного товару, але не більше року з дня видачі. При зміні найменування суб'єкта господарювання укладення потрібно переоформлять.

Планується, що видаватися укладення буде безкоштовне.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини