Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закони, що набувають чинності 1 липня 2011

1 липня 2011, 09:40
4423
0
Реклама

Сьогодні набувають чинності :

Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України і про ставки вивізного (експортною) мита на деякі види зернових культур", ПДВ, що передбачає повернення для операцій за поданням консультаційних, інжинірингових, інженерних, юридичних (у тому числі адвокатських), бухгалтерських, аудиторських, актуарних і інших подібних послуг консультаційного характеру, а також послуг з розробки, постачання і тестування програмного забезпечення.

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно відповідальності за корупційні правопорушення"яким вноситься ряд змін в УК, КПК і КУоАПпов'язаних з притягненням до відповідальності за корупцію. Серед іншого встановлюється, що не інакше як за заявою власника юридичної особи частки права (чи при його згоді) порушуються кримінальні справи за статтями 3641, 3651, 3652 Карного кодексу. (зловживання повноваженнями, перевищення повноважень посадовцем ДЗИГ частки права, зловживання повноваженнями особами, що надають публічні послуги).

Закон "Про основи попередження і протидії корупції" відповідно до якого відповідальності за корупційні дії підлягають не лише особи, уповноважені на виконання функцій держави, держслужбовці, судді і прокурори, але і прирівняні до них особи - посадовці юрособ публічного правачия праця оплачується з бюджету, члени виборчкомів, керівники громадських організацій, що частково фінансуються з бюджету; помічники-консультанти нардепів, ті, хто надає публічні послуги (аудитори, нотаріуси, оцінювачі, експерти, арбітражні керівники, третейські судді), посадовці іноземних держав і міжнародних організацій. Закон встановлює обмеження відносно поєднання робіт, прийняття подарунків, безпосереднього підпорядкування родичів один одному. Для кандидатів на посади, що припускають виконання функцій держави, передбачена спеціальна перевірка - вони подають декларацію про майно, прибутки, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік. Така ж декларація подається ними щорічно за місцем роботи. Декларації вищих посадовців країни публікуються в офіційній пресі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини