Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГКЦБФР має намір змінити формулювання правопорушень на ринку ЦБ в Правилах розгляду справ про них

30 червня 2011, 16:27
770
0
Реклама

Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку розмістила проект рішення про внесення змін до Правила розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів і застосуванні санкцій.

У новій редакції пропонується викласти пункти 1.11 і 1.12 Розділу XVII Правив. У проекті відповідно до першого з них відповідальність наставатиме за умисні дії, маніпулювання, що мають ознаки на фондовому ринку.

Справжня редакція передбачає відповідальність тільки за "маніпулювання цінами під час операцій з ЦБ". Зміст умисних дій з ознаками маніпулювання розкривають норми Закону "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні".

У пункті 1.12 пропонується розкрити поняття незаконного використання инсайдерской інформації, і проект встановлює відповідальність за незаконне розголошування, передачу, надання доступу до такої інформації, а також за надання рекомендацій з придбання (відчуженню) ЦБ з використанням такої інформації, за здійснення угод (з ЦБ) з її використанням.

У новій редакції пункту 1.12 планується ввести відповідальність повторне впродовж року незаконне використання инсайдерской інформації у вигляді штрафу в розмірі від 50000 до 100000 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (від 850000 до 1700000 гривен) або в розмірі від 150% до 300% отриманою від цього прибули.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини