Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегионстрой пропонує утчонить процедуру отримання ТУ по водопостачанню

30 червня 2011, 12:53
1070
0
Реклама

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства опублікувало для обговорення на своєму веб-сайті проект наказу про зміни до Правилам користування системами централізованого комунального водопостачання і водовідведення в населених пунктах України.

Згідно з проектом для отримання технічних умов до інженерного забезпечення водопостачання і водовідведення фізичні і юридичні особи повинні будуть подавати заява і ситуаційний план з визначенням місця розташування земельної ділянки на певній території.

Документ передбачає обов'язкову наявність графічного матеріалу в технічних умовах, а саме: копії-витягання із затвердженої містобудівної документації з нанесенням відповідних інженерних мереж і місць приєднання до них об'єкту будівництва.

Проектом пропонується уточнити також, що надаються технічні умови юридичними особами-власниками "елементів інженерної инфрастуктуры" або ДЗИГ, що забезпечують її експлуатацію, впродовж 10 днів з моменту реєстрації поданої заяви. У них вказуються умови для проектування введення : місця підключення, місця розміщення водомірного вузла, умов для облаштування проміжного резервуару і насосів.

Буде змінений підхід і до визначення вартості послуг за поданням технічних умов. Проект передбачає числення обгрунтованих трудовитратвиходячи з рекомендованих показників часу (погоджених із замовником) і показників кошторисної вартості з розрахунку на один людино-день для проектних робіт на певний період Рекомендовані показники надаватимуться Міністерством.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини