Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ДПАУ списуватиме податкові борги підприємствам ПЕК?

30 червня 2011, 10:00
787
0
Реклама

У листі від 20.06.2011 року № 7016/7/24-0117 ДПАУ роз'яснила порядок і форму прийняття органами ДПС рішення про списання безнадійного податкового боргу підприємствам ПЕК згідно Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно питань оподаткування природного газу і електричної енергії".

Як випливає з документу, такі рішення повинні прийматися органами ДПС по місцю реєстрації платників податків за формою, визначеною додатком 2 до Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків. Такий висновок виходить з норм вищезгаданого Закону, згідно з яким рішення про списання вказаних сум приймаються контролюючими органами в межах їх компетенції і в порядку, передбаченому для списання безнадійного податкового боргу.

Нагадаємо, що Законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно питань оподаткування природного газу і електричної енергії" внесені зміни відносно списання податкового боргу, неузгоджених донарахувань і розстрочених (реструктуризованих) податкових зобов'язань (податкового боргу) окремих підприємств ПЕК. Також списанню підлягають грошових зобов'язань, які виникнуть у цих підприємств у зв'язку із застосуванням механізму списання згідно ст. 2 Закону "Про деякі питання заборгованості за спожитий природний газ і електричну енергію". Списання заборгованості відбувається в течії 10 днів з моменту подачі заяви платника податків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини