Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборона до 2015 року на виселення з гуртожитків і на їх продаж готують в парламенті

22 червня 2011, 14:03
1574
4
Реклама

Група народних депутатів з різних парламентських фракцій внесла на розгляд Ради законопроект № 8678спрямований на захист прав громадян, що проживають в гуртожитках.

Проектом пропонується продовжити термін мораторію на виселення з гуртожитків і на відчуження гуртожитків (юрособ, що у тому числі увійшли до статутних фондів, створених в процесі приватизації і корпоратизації) до 2015 року.

Передбачається також можливість приватизації в гуртожитках не лише кімнат (причому декількох відразу), але і житлових блоків і секцій. Право на приватизацію матимуть усі члени сім'ї, що не мають власного житла, не використали (чи що не повною мірою використали) право на безкоштовну приватизацію, проживають (і на законних підставах постійно зареєстровані) більше 5 років в одному або декількох гуртожитках у межах одного населеного пункту. Гуртожиток повинен підлягати передачі у власність територіальних громад.

Зареєстрованих тимчасово або що проживають постійно без реєстрації, згідно з проектом, не можна виселити без надання їм іншого тимчасового житла.

Для приватизації передбачена бескомпенсационная передача у власність територіальних громад гуртожитків, що знаходяться у веденні і управлінні державних підприємств (установ, організацій), а також переданих до статутних фондів організацій, створених в процесі приватизації або корпоратизації колишніх державних і комунальних підприємств, в яких держава є власником більше половини статутного фонду. І передачі з компенсацією гуртожитків, що знаходяться в статутних фондах юрособ, де немає долі держави або вона складає менше половини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини