Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госфинуслуг визначила кваліфікаційні вимоги до аварійних комісарів

22 червня 2011, 11:49
988
0
Реклама

Розпорядженням Госфинуслуг від 19 травня 2011 року № 285 затверджені Кваліфікаційні вимоги для осіб, що здійснюють діяльність по визначенню причин настання страхового випадку і розміру збитків (аварійних комісарів).

Встановлено, що особи, що претендують на отримання Кваліфікаційного свідоцтва і уперше проходять навчання по відповідному кваліфікаційному мінімуму, повинні відповідати таким кваліфікаційним вимогам:

- мати повну або базову вищу освіту;

- пройти навчання і скласти іспит на відповідність кваліфікаційному мінімуму по певному виду діяльності.

При цьому кожні три роки аварійні комісари зобов'язані знову пройти навчання і скласти відповідний іспит.

Кваліфікаційний мінімум - це перелік питань для осіб, що претендують здійснювати діяльність аварійних комісарів, що складається з питань, пов'язаних з комплексним знанням положень законодавства, а також основних вимог до спеціальних знань залежно від напряму діяльності, володіння якими є обов'язковим для кваліфікованого виконання обличчям покладених на нього професійних завдань.

У окремому розділі документу викладений порядок оформлення і видачі Кваліфікаційного посвідчення.

Розпорядження ще не набуло чинності. Воно почне діяти з моменту офіційної публікації (зареєстровано в Мінюсті 8 червня 2011 року).

Відмітимо, що згідно ст. 25 Закону "Про страхування" аварійні комісари - це особи, що займаються визначенням причин настання страхового випадку і розміру збитків, кваліфікаційні вимоги до яких встановлюються актами чинного законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини