Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кинах пропонує відмінити обов'язкову кількість членів в організації працедавців

21 червня 2011, 17:52
532
0
Реклама

Змінити нормативну базу, регулюючу діяльність організацій працедавців, запропонував своїм законопроектом № 8708 народний депутат з фракції ПР Анатолій Кинах.

Проект містить мало нового. З визначення організації працедавців виключено визначення "громадська"тепер це - просто "неприбуткова організація". "Соціальне партнерство" замінено "соціальним діалогом".

Основними завданнями організацій працедавців названі (на додаток до вже наявних) абсолютно невластиві їх інтересам підвищення конкурентоспроможності національної економіки і сприяння створенню нових робочих місць, тоді як справжньою метою організацій працедавців, що очевидно, може бути тільки, власне, представлення і захист інтересів самих працедавців.

Проект, проте, містить новації - ним знімається вимога про мінімальну необхідну для створення організації кількість працедавців (зараз їх повинно бути 10).

Окрім цього, замість такого обов'язкового (за чинним законодавством) до вказівки в статуті організації працедавців пункту, як положення про відповідальність організації в соціально-трудових стосунках, пропонується просто положення про обов'язок виконання своїх зобов'язань організаціями працедавців в цій сфері (без прописання відповідальності).

У одних організаціях працедавців можуть згідно з проектом полягати (в якості членів) інші організації працедавців, чого немає зараз в законі.

Нарешті, проектом передбачається обов'язкова державна реєстрація єдиного представницького органу сторони організації працедавців для ведення колективних переговорів і укладення угод, яка повинна проводитися за правилами реєстрації організацій працедавців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини