Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС затвердила порядок проведення камеральных перевірок по акцизу

21 червня 2011, 13:01
563
0
Реклама

Наказом ДПАУ від 7 червня 2011 роки № 333 затверджений Зразковий порядок проведення камеральных перевірокздійснення контролю за стягуванням акцизного податку і збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. Документ вже набув чинності.

Одночасно втратив силу старий Зразковий порядок проведення камеральных і невиїзних документальних перевірок, здійснення контролю за стягуванням акцизного збору і збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

Необхідність затвердження нового документу викликана кардинальними змінами в податковому законодавстві, що сталися у зв'язку з набуттям чинності Податкового кодексу.

Новий Порядок містить посилання на нові нормативно-правові актиякі були прийняті у виконання положень НК, а також на сам Кодекс.

У новому Порядку міститься положення про те, що під час прийняття декларації і розрахунків перевіряється тільки наявність і достовірність заповнення усіх обов'язкових реквізитів платника, передбачених пунктами 48.3 і 48.4 ст. 48 розділу ІІ НК. Інші дані перевірці не підлягають.

По суті, це повторення положення Кодексу про те, що єдиною основою для неприйняття податкової звітності може являтися відсутність або неправильне заповнення необхідних реквізитів, вказаних в Кодексі (пункт 49.8 ст. 49 розділу ІІ НК).

Камеральной перевірці підлягають зареєстровані декларації і розрахунки.

По структурі новий Порядок нагадує документ, що втратив силу, тобто містить окремі розділи з рекомендаціями по перевірці кожної з форм звітності по вказаних податках.

Також треба відмітити, що новий порядок не торкається проведення невиїзних перевірок.

Характеризуючи документ в цілому, треба відмітити, що новий Порядок розвиває положення НК відносно проведення цього виду перевірок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини