Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді хочуть заборонити бригадну матеріальну відповідальності

21 червня 2011, 10:11
859
0
Реклама

Зміни в Кодекс законів про працю запропонували законопроектом № 8695 народні депутати Давид Жванія, Володимир Марущенко і Сергій Харовский.

Автори документу хочуть заборонити колективну (бригадну) матеріальну відповідальністьпередбачену ст. 135-2 нинішніх редакції КЗоТ для випадків спільного виконання працівниками окремих видів робіт (перелік їх встановлюється КМУ), пов'язаних зі зберіганням, обробкою, продажем, перевезенням цінностей, коли "неможливо розмежувати матеріальну відповідальність кожного працівника і укласти з ним договір про повну матеріальну відповідальність".

Колективна відповідальність по діючому КЗоТ базується на колективному договорі про матеріальну відповідальність.

Такий стан речей, при якому відповідальність для окремого працівника може наставати і у випадку належного виконання ним своїх обов'язків, тобто за хорошу, якісну і чесну роботу, на думку авторів проекту, абсолютно неприпустимо з точки зору верховенства права і може існувати "тільки при антидемократичному політичному режимі".

Це повністю суперечить статті 61 Конституціїзгідно якої юридична відповідальність може носити тільки індивідуальний характер.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини