Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зона вільної торгівлі з ЄС : плюси та мінуси для України

17 червня 2011, 14:14
2179
0
Реклама

Кабінет Міністрів України затвердивши план заходів щодо збільшення переваг та мінімізації негативних наслідків створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом для економіки України. Відповідне розпорядження схвалено на засіданні Уряду 15 червня ц.р.

Головним завданням у відносинах між Україною та ЄС є забезпечення успішного проведення переговорів щодо укладення Попади про асоціаціювключаючи питання створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ЗВТ).

Створення ЗВТ сприятиме запровадженню в Україні європейських норм і стандартів у всіх сферах життєдіяльності суспільства, розширенню збуту українських товарів. Разом з тим, процес утворення ЗВТ потребує активізації роботи з адаптації законодавства України до законодавства ЄСпроведення реформ в окремих секторах економіки, зокрема орієнтованих на експорт, а також підвищення рівня інформаційного забезпечення діяльності вітчизняних суб' єктів господарювання в нових економічних умовах.

Прийняття розпорядження надасть можливість здійснити комплекс заходів, спрямованих на збільшення переваг та мінімізацію негативних наслідків від створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Реалізація плану заходів щодо збільшення переваг та мінімізації негативних наслідків створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом для економіки України не потребує додаткових витрат з Державного бюджету України. Їх виконання здійснюватиметься у межах відповідних бюджетних призначень, передбачених Держбюджетом на 2011 рік та відповідні роки, а також інших джерел не заборонених законодавством.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини