Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності зміни в регулюванні діяльності банків

17 червня 2011, 11:59
1249
0
Реклама

Сьогодні, 17 червня 2011 року, набуває чинності Закон "Про внесення змін до деяких законів України відносно регулювання діяльності банків" № 3024 - VIяким серед іншого змінюються вимоги до розміру статутних капіталів українських банків.

Так, згідно з пунктом 19 частин 3 Закони, мінімальний розмір статутного капіталу на момент реєстрації юридичної особи, що має намір здійснювати банківську діяльність, не може бути меншим 120 мільйонів гривен.

Мінімальний розмір приписного капіталу філії іноземного банку, також згідно з пунктом 15 частин 3 Закони, має бути не меншим, ніж 120 мільйонів гривен (раніше 10 млн. євро).

Згідно із Завершальними положеннями Закону банки зобов'язані привести розміри своїх статутних капіталом у відповідність з вимогами Закону впродовж 5 років.

Закон також викладає в новій редакції положення Закону" Про банки і банківську діяльність" про державну реєстрацію банків, банківські ліцензії, порядок відкриття відособлених підрозділів банків, про істотну участь у банках, про достатність (адекватності) регулятивного капіталу і зовнішній аудит банків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини