Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проект пенсійної реформи прийнятий за основу

16 червня 2011, 17:51
7320
12
Реклама

Парламент прийняв в першому читанні допрацьований урядовий проект Закону про заходи по законодавчому врегулюванню забезпечення реформування пенсійної системи (р. № 7455).

Відповідно до проекту, максимальний розмір пенсії (чи щомісячного довічного грошового утримання) - не більше 10 прожиткових мінімумів для осіб (, що втратили працездатність, на сьогодні - 7640 гривен).

Право на пенсію за віком матимуть осіб, що досягли 60 років (як чоловіки, так і жінки) і що мають страховий стаж не менше 15 років (зараз досить 5 років страхового стажу).

Для жінок, що народилися в 1961 році і більше старших за віком передбачені "пільги". Вони зможуть вийти на пенсію трохи раніше, залежно від дати народження.

Для того, щоб "запрацювати" мінімальний розмір пенсії за віком, який відповідно до проекту складає розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних (зараз цей мінімум складає 764 гривни)чоловікам, як значиться в проекті, потрібно буде відпрацювати (з "офіційною" зарплатою) 35 роківа жінкам - 30 років.

Детальніше про це можна прочитати в матеріалі "Пенсійна реформа "по-новому": пенсійний вік і стаж збільшуються, стеля - трохи більше 7 тисяч гривен".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини