Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін хоче дозволити експорт газу, що формується для потреб населення України

16 червня 2011, 09:24
738
1
Реклама

У Раді зареєстрований урядовий законопроект № 8657яким суб'єктові формування ресурсу природного газу для населення надається право експортувати природний газ в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади з питань забезпечення реалізації держполітики в нафтогазовому комплексі (тобто. Міністерством енергетики і вугільної промисловості).

Змінено проектом і поняття товарного природного газу, який цілком і повністю повинен продаватися газодобувними підприємствами суб'єктові формування ресурсу природного газу для потреб населення.

У редакції діючого Закону "Про основи функціонування ринку природного газу" під товарним розуміється увесь здобутий природний газ, за виключенням об'ємів (встановлених норм, що не перевищують) фактичних витрат і витрат виробничого технологічних під час здобичі і підготовки до транспортування газу. Проект розширює виключенняі в останнє потрапляють також об'єми газу, використовувані для забезпечення "власних потреб"і об'єми газу, що використовуються на об'єктах газодобувних підприємств для виробництва продуктів нафто- і газопереробки.

До "власним потребам" віднесені проектом все ті ж технологічні потреби об'єктів здобичі, підготовки і транспортування газу, а також нафти і газового конденсату; виробництво тепла для опалювання об'єктів, що враховуються на балансі газодобувних підприємств.

З пояснювальної записки до проекту витікає, що зміни до Закону потрібні для вирішення проблем з виконанням домовленостей з урядом Республіки Польща про постачання газу.

Ця ж записка стверджує, що газодобувні підприємства зобов'язані згідно із законом щомісячно продавати суб'єктові формування ресурсу природного газу для населення увесь здобутий газ, а для виробничо-технологічних витрат, власних потреб, виробництва зрідженого газу їм доводитися придбавати природний газ додатково.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини