Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ратифікована Конвенція про право, що застосовується до ДТП

15 червня 2011, 11:46
1995
0
Реклама

Парламент ратифікував Конвенцію про право, що застосовується до дорожньо-транспортних подій, проголосувавши за того, що відповідає Закон про приєднання до Конвенції.

Конвенція визначає право, яке застосовується до громадянської недоговірної відповідальностіщо виникає внаслідок дорожньо-транспортних подій, незалежно від того, який вид виробництва використовується для забезпечення цієї відповідальності. Іншими словами, вона визначає, закони якої країни застосовуватимуться для вирішення питань про того, хто, кому і в якому об'ємі (чи не буде) відшкодовуватиме шкоду, заподіяну в результаті ДТП.

Таким правом (законом) є внутрішнє право держави, в якій мала місце подія.

Під ДТП Конвенція розуміє будь-яку подію, до якої причетні одно і більше транспортних засобів, незалежно від того, є вони моторними або ні, яке пов'язане з рухом на дорогах загального користування, територіях, відкритих для громадськості, або приватних територіях, право доступу до яких мають окремі особи.

Якщо в ДТП бере участь одно транспортний засіб і воно зареєстроване в іншій державі (не том, в якому мало місце ДТП), то у такому разі застосовується внутрішнє право держави реєстрації.

Якщо в ДТП беруть участь декілька ТС, але усі вони зареєстровані в одній державі, то також застосовується внутрішнє право держави реєстрації усіх ТС.

Правила про застосування внутрішнього права держави реєстрації, викладені вищі, не зможуть застосовуватися якщо до створення ДТП причетні особи, що знаходилися поза транспортними засобами. Виняток становлять лише ті випадки, коли усі ці особи також мають постійне місце проживання в державі реєстрації ТС.

На даний момент учасниками Конвенції є 21 країна світу - Австрія, Бельгія, Білорусь, Боснія і Герцеговина, Іспанія, Латвія, Литва, Люксембург, Македонія, Марокко, Нідерланди, Польща, Португалія, Сербія, Словаччина, Словенія, Франція, Хорватія, Чехія, Чорногорія, Швейцарія.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини