Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписаний Закон, що змінює правила усиновлення

9 червня 2011, 17:00
1340
0
Реклама

8 червня 2011 року Президентом підписаний Закон про зміни в порядок усиновлення дітей, регульований Сімейним кодексом.

Законом розширений перелік осіб, що не мають права на усиновлення. Такого права після набуття чинності Закону буду позбавлені обличчя без громадянства; особи, що перебувають в шлюбі з тими, хто не може бути усиновлювачем; і особи, які самі вимагають постійного стороннього відходу.

Також документом встановлено, що згода на усиновлення не вимагається запитувати у батьків, що не забрали дитину в сім'ю впродовж 2 місяців після його народження.

При усиновленні іноземцями усіх рідних братів і сестер в одну сім'ю скасовано обмеження у вигляді обов'язкового річного перебування усіх цих дітей на обліку, як це потрібно зараз. За проектом досить, щоб термін був витриманий у відношенні одного з дітей. Крім того, таке усиновлення (тобто до досягнення дитиною п'яти років, за умови, що він перебуває на обліку більше року) стане можливим у разі, якщо іноземець, раніше вже усиновив брата або сестру такої дитини.

Також внесені зміни відносно обліку іноземців і осіб, що не проживають в Україні, які бажають усиновити дитину.

Характеризуючи Закон в цілому, треба відмітити, що він спрямований на удосконалення існуючих правових норм відносно усиновлення, а також на захист інтересів усиновлюваних дітей.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини