Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Частина держзакупівель для армії хочуть зробити внетендерными

9 червня 2011, 12:30
811
0
Реклама

Народний депутат Олег Надоша (ПР) представив до парламентського розгляду законопроект № 8642яким пропонує "удосконалити" держзакупівлі і правовий режим майна Збройних Сил.

Що стосується держзакупівель, то тут автор пропонує не поширювати дію Закону "Про здійснення державних закупівель"тобто фактично закуповувати без конкурсу товари і послуги, вироблювані підприємствами оборонно-промислового комплексу; послуги, "пов' язані з оплатою оренди житлових приміщень для військовослужбовців ЗС України" (мабуть, мається на увазі здача в оренду); а також роботи по будівництву і послуги з ремонту озброєння і військової техніки, які надаються підприємствами (установами, організаціями), підлеглими розпорядникові державних коштів.

Без тендеру за проектом повинні закуповуватися і товари, роботи і послуги для виконання міжнародних угод у сфері контролю над озброєнням.

Для забезпечення потреби в товарах (роботах, послугах), які повинні надаватися безперервноО. Надоша планує дозволити замовникам проводити закупівлі у кінці року на наступний у рамках бюджетних призначень наступного року. Такі умови торкаються закупівель продовольства, послуг з живлення, банно-прального обслуговування, обслуговування в лікарнях, в дитсадах, школах; закупівель паливно-мастильних матеріалів і енергоносіїв.

Для безперервності живлення в армії в проекті взагалі пропонується дозволити продовження (на підставі додаткових угод) що вже знаходяться в попередньому бюджетному періоді з суб'єктами господарювання договорів.

Окремою нормою передбачається можливість безкоштовної передачі суб'єктам господарювання, що надають послуги з живлення, рухомого і нерухомого майна, закріпленого за військовими частинами, військово-учбовими закладами і установами Збройних Сил на термін дії договору (про надання послуг).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини