Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписаний Закон про застосування МСФО в Україні

9 червня 2011, 10:30
3448
2
Реклама

Учора, 8 червня 2011 року, Президент підписав зміни у Закон "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні" (далі - Закон про бухоблік)яким передбачається застосування міжнародних стандартів фінансової звітності (документів, встановлених Радим з міжнародних стандартів бухобліку, якими визначається порядок складання финотчетности), якщо вони не суперечать Закону про бухоблік і офіційно опубліковані на веб-сайті Мінфіну.

Для публічних акціонерних товариств, банків і страховиків передбачено складання фінансової (і консолідованою фінансовою) звітності за міжнародними стандартами в обов'язковому порядку. Те ж торкатиметься підприємств, що займаються визначеними (затверджуваними КМУ) видами господарської діяльності.

Інші підприємства визначатимуть самі (за узгодженням з власником або уповноваженим ним органом), наскільки їм доцільно використовувати в звітності міжнародні стандарти.

Також передбачається публікація публічними АТ, підприємствами - емітентами іпотечних облігацій, іпотечних сертифікатів, облігацій підприємств і фондів операцій з нерухомістю, а також професійними учасниками фондового ринку, банками, страховиками і іншими фінустановами підтвердженої аудитором річної фінансової звітності не пізніше за 30 квітня року (по нині чинних нормах звітність повинна публікуватися в строк до 1 червня), що йде за звітним.

Закон набуде чинності з моменту його офіційної публікації за винятком положень про підприємства, які самі визначають доцільність використання МСФО (ці норми почнуть діяти з 1 січня 2012 року).

Ухвалення цього Закону спрямоване на поліпшення інвестиційного клімату, підвищення довіри до українських підприємств з боку іноземних інвесторів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини