Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламентарі запропонували платити пенсіонерам стипендії, але не усім

8 червня 2011, 14:24
1185
3
Реклама

Група депутатів парламенту з фракцій БЮТ і НУ-НС запропонувала на розгляд Ради законопроект № 7455-1 "Про єдині принципи пенсійного забезпечення громадян і стипендії працівникам культури, освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення і деяким іншим категоріям осіб".

Проектом передбачені єдині підстави для призначення пенсій держслужбовців, науковців, народних депутатів, прокурорів, судових експертів, митників, дипломатичних працівників, журналістів, працівників НБУ і органів місцевого самоврядування.

Окрім цього, документом пропонується встановити щомісячні довічні грошові не оподатковувані виплати додатково до пенсій - стипендії. Право на такі стипендії проектом передбачається для окремих категорій працівників освіти, охорони здоров'я, соцзабезпечення, установ культури, наукових і науково-педагогічних працівників, держслужбовців, працівників дипломатичних служб, податківців, службовців Нацбанку, прокурорських працівників, службовців місцевого самоврядування.

Стипендія відповідно до проекту призначатиметься в відсотках від прожиткового мінімуму (від 30% до 100%)встановленого для осіб, що втратили працездатність.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини