Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегионразвития затвердило порядок розробки проектної будівельної документації

8 червня 2011, 10:30
2874
1
Реклама

Наказом Міністерства регіонального розвитку; будівництва і житлово-комунального господарства України від 16 травня 2011 року № 45 затверджений Порядок розробки проектної документації на будівництво об'єктів.

Необхідно відмітити, що цей порядок розроблений у виконання норм Закону "Про регулювання містобудівної діяльності"що набуло чинності 12 березня цього року.

Порядком визначена процедура розробки проектній документації об'єктів будівництва. Зокрема, їм встановлені правила, отримання і складу початкових даних для проектування, розрахунку вартості проектних робіт, укладення договорів на проектування і інші норми.

Встановлено, що склад і зміст проектної документації на всіх стадіях проектування визначається будівельними нормами і мають бути достатніми для проектних рішень і їх реалізації.

Оформлення проектної документації повинне відповідати державним стандартам.

Також встановлено, що вибір проектувальника об'єктів будівництва, що фінансується з держбюджету, повинен здійснюватися згідно Закону "Про здійснення державних закупівель".

Наказ ще не набув чинності. Він почне діяти з моменту офіційної публікації.

Відмітимо, що згідно частини 1 ст. 31 Закону "Про регулювання містобудівної діяльності" проектна документація на будівництво об'єктів розробляється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади з питань будівництва, містобудування і архітектура, з урахуванням вимог містобудівної документації і початкових даних, а також з дотриманням законодавства, державних будівельних норм, стандартів і правил, що стверджуються замовником.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини