Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті - ще один законопроект про заборону паління для водіїв

7 червня 2011, 17:41
1330
3
Реклама

Привести національне законодавство про заборону паління тютюнових виробів до європейських стандартів покликаний законопроект № 8635 авторства Лілії Григорович, Владимира Карпука і Зиновія Шкутяка (НУ-НС).

Проектом пропонується заборонити палити водіям транспортних засобів, заборонити виробництво, імпорт для реалізації в Україні, оптовий і роздрібний продаж "тютюну орального вжитку" і встановити зобов'язання вказувати на кожній пачці сигарет, коробці або сувенірній коробці зведення про зміст монооксиду водню у димі однієї сигарети (нині обов'язкові до вказівки лише дані про вміст смоли і нікотину, тоді як монооксид вуглецю також є дуже небезпечним для організму людини).

Тютюном орального споживання пропонується визнавати усі продукти, призначені для орального споживання, окрім продуктів, які палять або жуютьстворені повністю або частково з тютюну у вигляді пилу, маленьких частинок, або їх комбінації, особливо ті, які представлені в дозованих або пористих конвертах або у виді, призначеному для вживання.

Окрім вищезгаданого, проект містить заборона на паління у автомобілях, таксі, маршрутних таксі, автобусах тролейбусах і трамваях, якщо в них знаходяться обличчя віком до 16 років.

Аналогічний законопроект № 8326 подавався до парламенту тією ж групою народних депутатів 1 квітня 2011 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини