Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хара пропонує карну відповідальність за невиплату зарплат арбітражними керівниками

7 червня 2011, 17:20
839
0
Реклама

Народний депутат Василь Хара (ПР) пропонує в законопроекті № 8620 до посадовців, що несуть карну і адміністративну відповідальність за безпідставну невиплату заробітної плати, стипендій, пенсій (інших встановлених законом виплат) приєднати і арбітражних керівників, розпорядників майна, що управляють санацією і ліквідаторів.

Їх же автор проекту пропонує зробити суб'єктами таких злочинів як привласнення, розтрата майна або заволодіння їм шляхом зловживання службовим станом; неправомірне використання державного майна.

Відносно арбітражних керівників В. Хара планує обмеження по числу справ про банкрутство, в яких керівник одночасно може виконувати свої функції, - їх згідно з проектом не може бути більше 10.

Крім того, проект містить пропозицію про призначення арбітражних керівників боржника за умови узгодження їх кандидатур з місцевими органами державної виконавчої влади, якщо боржник має заборгованість по виплаті зарплати, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, податків і зборів. Ці ж органи можуть виступати ініціаторами усунення арбітражного керівника.

Нарешті, ще одно досить вагоме нововведення проекту - вимоги по виплаті заборгованості по зарплаті перед працюючими і звільненими працівниками, а також інших, що належать цим працівникам засобів очолюють список першочергових вимогщо підлягають задоволенню за рахунок засобів, отриманих від продажу майна банкрота.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини